page-bg

O nama

Vektra d.o.o. osnovana je 1990. godine. Sjedište tvrtke je u Varaždinu, a 2010. godine otvorena je i poslovnica tvrtke u Našicama. Iako su osnovne djelatnosti tvrtke geodezija, geoinformatika i upravljanje prostornim podacima, s vremenom se razvila u multidiscipliniranu inženjersku tvrtku.

Od svojih početaka, Vektra kontinuirano ulaže u visoko kvalificirano osoblje i napredne tehnologije prikupljanja i obrade 3D prostornih podataka. To je dovelo do mnogih novih mogućnosti za  proširenje naših usluga, pa našim klijentima nudimo kompletna rješenja i procese, od specijalizirane visoke tehnologije za prikupljanje i obradu 3D prostornih podataka do izrade konačnih arhitektonskih, građevinskih ili drugih projekata koje naši klijenti trebaju.

Široki spektar primjena naše geodetske 3D tehnologije rezultirao je potpuno novim razinama referenci i iskustva u arhitekturi i kulturnoj baštini, građevinarstvu, industrijskim i infrastrukturnim projektima, industriji brodogradilišta, holivudskoj filmskoj industriji i tako dalje. Također nudimo i geodetsku zračnu fotogrametrijsku i LIDAR izmjeru, kao i izmjere profesionalnim UAV i batimetrijskim sustavima.

Uz licencu Državne geodetske uprave Vektra posjeduje mnoge specijalizirane certifikate, kao što je dopuštenje Ministarstva kulture RH za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, i to za dokumentiranje kulturnog dobra te izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za radove na nepokretnom kulturnom dobru. Tvrtka je također licencirani sudski stručnjak za 3D forenzičke rekonstrukcije.

Vektra zapošljava ovlaštene inženjere iz područja geodezije, arhitekture i građevinarstva. Zajedno s njima, tvrtka zapošljava i ekonomske stručnjake kako bi svojim klijentima pružila punu i pouzdanu uslugu temeljenu na našem dugogodišnjem iskustvu, znanju i tradiciji.